Demokratidagen så in i Norden!

Nyhet: 2017-06-13

Fredag den 22 september bjuder SCB in till en halvdag med Demokratidagen 2017 - så in i Norden!

Tema för årets demokratidag är statistik i Norden. Moderator är Henrik Ekengren Oscarsson, professor i statsvetenskap med särskild inriktning mot valforskning.

Dagen kommer att bjuda på föredrag om demokratistatistik från bland annat Danmark, Norge, Finland och Sverige. Åsa Von Schultz från Mittuniversitetet kommer prata om nordens demokrati ur ett jämförande perspektiv. Sören Holmberg avslutar dagen med att prata om demokratins utmaningar.

Delar av demokratidagen kommer genomföras på engelska.

Datum: fredag 22 september

Tid: kl 09:30 - 12:30 (kaffe och registrering från kl 09:00)

Plats: Hörsalen Coor konferens, Karlavägen 100, Stockholm

Programmet hittar du här

Sista anmälningsdag är 11 september.

Seminariet är kostnadsfritt, men anmälan är bindande. Om du får förhinder så går det bra att skicka en kollega. Meddela namnbyte och kontaktuppgifter till e-post seminarium@scb.se.

För mer information kring anmälan, vänligen kontakta oss på e-post
seminarium@scb.se
För frågor om innehållet i konferensen kontakta John Kling på telefon 010-479 42 52 eller valstatistik@scb.se

Välkommen!