Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om oss

Valforskningsprogrammet är ett nätverk av forskare som intresserar sig för demokrati, val, opinionsbildning och väljarbeteende. Huvuddelen är verksamma som lärare och forskare vid Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet.

Valforskningsprogrammet leds av professor Henrik Ekengren Oscarsson. Undersökningsledare är Per Hedberg. Per Oleskog Tryggvason (tjl) och Dennis Andersson är biträdande undersökningsledare. Professor emeritus Sören Holmberg är Valforskningsprogrammets seniorforskare. Till olika studier knyts primärforskare, som till exempel Linda Berg (Europaparlamentsvalundersökningen 2014), David Karlsson (Riksdagsundersökningen 2014) och Patrik Öhberg (Comparative Candidate Survey).

Aktiviteten inom Valforskningsprogrammet och antalet forskare som är knutna till forskargruppen varierar beroende på hur många forskningsprojekt inom området som för tillfället har stöd från forskningsråd. Antalet doktorandprojekt varierar också över tid. För närvarande består forskargruppen av omkring 30 personer som alla ägnar sig åt demokratiforskning, opinionsforskning och valforskning i bred mening. Vid sidan av grundläggande kunskaper om val och väljarbeteende har de i kraft av sina forskningsinriktningar och pågående projekt unik specialkunskap kring specifika ämnen.

Läs mer om forskargruppens sammansättning här.

 

 

 

Sidansvarig: Dennis Andersson|Sidan uppdaterades: 2017-04-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://valforskning.pol.gu.se/Om_oss/
Utskriftsdatum: 2017-04-28