• Välkommen till Valundersökningen 2018

[2018-08-03] I dagarna skickar Valforskningsprogrammet vid Göteborgs universitet ut inbjudningar till den 28:e nationella valundersökningen som genomförs i Sverige sedan 1956. Under de kommande veckorna bjuds 23 400 slumpmässigt utvalda röstberättigade svenskar i åldrarna 18-80 år in att svara på frågor i en av de längsta samhällsvetenskapliga undersökningsserierna i världen. Kanske är du en av de utvalda? I så fall hoppas vi att du finner undersökningen intressant och spännande att svara på.

• Ladda ner kortfattad fakta om väljare och val

[2018-05-23] Nu har Valforskningsprogrammet vid Göteborgs universitet publicerat ett antal faktablad om val och väljarbeteende på sin hemsida. Dessa beskriver demokratistatistik på ett kortfattat sätt och är gratis och fria att ladda ner.

• Rapport 2018:4 Utvärdering av Sveriges Televisions valkompassfrågor 2018

[2018-05-22] Rapport 2018:4 Utvärdering av Sveriges Televisions valkompassfrågor 2018

• Rekryteringen till Valforskningsprogrammets kampanjpanel är igång!

[2018-05-04] Just nu pågår rekryteringen till en av de stora väljarundersökningar som genomförs inom ramen för Valforskningsprogrammet under valåret 2018. Vår nätbaserade kampanjpanelundersökning är den sjätte sedan starten i samband med valet 2002. Svarspersonerna rekryteras in i den svenska Medborgarpanelen med hjälp av ett stort statistiskt sannolikhetsurval bestående av 33 000 röstberättigade väljare.

• Nya visualiseringar om Svensk väljaropinion

[2018-03-21] Visualiseringsprojektets andra applikation