Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • "Vi har lärt oss väldigt mycket om valforskning och EU"

  [2019-08-26] Under den mest intensiva perioden inför valet till Europaparlamentet 26 maj ansvarade studenterna Kajsa och Maja för den nya satsningen "Faktablad om EU-val", ett gemensamt initiativ av Valforskningsprogrammet och CERGU med syfte att förse människor med grundläggande kunskaper inför valet.

 • Dags för Valundersökningen 2019

  [2019-05-20] I dagarna skickar Valforskningsprogrammet vid Göteborgs universitet ut inbjudningar till Europaparlamentsvalundersökningen 2019. Det är den 29:e nationella valundersökningen som genomförs i Sverige sedan 1956. Undersökningen kommer att bidra med ny kunskap om inflytande och demokrati i Sverige och EU.

 • Helt nya faktablad inför EU-valet

  [2019-03-13] Den 26 maj 2019 är det dags för val till Europaparlamentet. Valforskningsprogrammet och Centrum för Europaforskning (CERGU) vid Göteborgs universitet har tillsammans tagit initiativ till en särskild serie av faktablad för att bidra med forskningsbaserad kunskap och fakta inför valet.

 • Vi söker en biträdande forskare

  [2019-02-20] Är du en statsvetare som vill du vara med och förklara varför väljare röstar som de gör och varför val slutar som de gör? Gillar du dessutom att arbeta självständigt, ta egna initiativ, lösa problem och vara spindel i nätet i ett team? Då ska du söka den lediga anställningen som biträdande forskare!

 • Postdoktorer, 1-2 till statsvetenskapliga institutionen och institutionen för journalistik, medier- och kommunikation

  [2019-01-16] Forskningsprogrammet Knowledge Resistance: Causes, Consequences and Cures (KR) söker nu 1-2 postdoktorer som förväntas genomföra forskning inom ramen för de två delprojekt som leds av professor Henrik Ekengren Oscarsson (statsvetenskapliga institutionen) och professor Jesper Strömbäck (institutionen för journalistik, medier och kommunikation).

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Dennis Andersson|Sidan uppdaterades: 2019-10-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://valforskning.pol.gu.se/Aktuellt/
Utskriftsdatum: 2019-10-17