Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Helt nya faktablad inför EU-valet

Nyhet: 2019-03-13

Den 26 maj 2019 är det dags för val till Europaparlamentet. Valforskningsprogrammet och Centrum för Europaforskning (CERGU) vid Göteborgs universitet har tillsammans tagit initiativ till en särskild serie av faktablad för att bidra med forskningsbaserad kunskap och fakta inför valet.

Den särskilda serien heter Faktablad om EU-val och det kommer att lanseras två nya faktablad varje vecka fram till Europaparlamentsvalet.

Vi börjar med att publicera mer allmän fakta om valdeltagande i Sverige och hela EU, och fortsätter därefter med att ta upp allt från ”Brexit” och EU-attityder, till svenska partier och partigrupper i Europaparlamentet. Syftet är att förse väljare och alla som är intresserade av Europaparlamentsval med grundläggande fakta om vad valet handlar om, skillnader i röstningsbeteende och medborgares uppfattningar.

Tanken är att Valforskningsprogrammet och CERGU på så vis kan bidra till en faktabaserad samhällsdebatt och valkampanj. Utöver fakta baserad på Valforskningsprogrammets forskning om väljarbeteende i Europaparlamentsval, kommer även fakta baserad på officiell valstatistik och mätningar gjorda av SOM-institutet och Eurobarometern att finnas med, liksom faktauppgifter från Europaparlamentet.

Här hittar du faktabladen

Faktabladen är fria att ladda ner från Valforskningsprogrammets hemsida, Faktablad om EU-val.

För mer information kontakta:
Henrik Ekengren Oscarsson, professor i statsvetenskap och ledare för Valforskningsprogrammet: henrik.oscarsson@pol.gu.se

Linda Berg, lektor i statsvetenskap, primärforskare Europaparlamentsvalsundersökningen och föreståndare för CERGU: linda.berg@pol.gu.se

 

AV: Anna-Karin Lundell

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2014-01-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?