Valundersökningen 2018: Kampanjpanelen

Nyhet: 2018-05-04

Just nu pågår rekryteringen till en av de stora väljarundersökningar som genomförs inom ramen för Valforskningsprogrammet under valåret 2018. Vår nätbaserade kampanjpanelundersökning är den sjätte sedan starten i samband med valet 2002. Svarspersonerna rekryteras in i den svenska Medborgarpanelen med hjälp av ett stort statistiskt sannolikhetsurval bestående av 33 000 röstberättigade väljare.

För att komplettera panelen genomförs parallellt även en så kallad självrekrytering där alla har möjlighet att svara på frågorna i de fyra enkäter som sänds ut via e-post i juni, augusti och september. Hjälp gärna till att sprida direktlänken till rekryteringsenkät.