Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Valforskningsprogrammet och SOM-institutet är årets statushöjare

Nyhet: 2018-11-21

När undersökningsbranschen i dagarna delade ut MarC Awards 2018 fick Valforskningsprogrammet och SOM-institutet vid Göteborgs universitet priset Årets statushöjare.

”Valforskningsprogrammet och SOM-institutet är två av Sveriges viktigaste aktörer när det kommer till opinionsundersökningar och för att förstå svenskarnas inställning i en rad politiska och aktuella samhällsfrågor. Det arbete som Valforskningsprogrammet och SOM-institutet gjort för att öka allmänhetens intresse och förståelse för opinionsmätningar är mycket stort och deras bidrag till den svenska undersökningsbranschen likaså”.

Glada forskare

– Jätteroligt att våra resultat är uppskattade och används i samhällsdebatten om val, opinion, medier och demokrati! Priset är ett slags kvitto på att det vi forskar om angår många och är angeläget, säger Henrik Ekengren Oscarsson, professor i statsvetenskap och föreståndare för Valforskningsprogrammet.

Johan Martinsson, docent i statsvetenskap och föreståndare på SOM-institutet instämmer.

– Det är kul att få pris för det arbete vi på SOM-institutet och Valforskningsprogrammet lägger ned för att sprida viktiga forskningsresultat till en bred allmänhet. Det ger oss den inspiration som gör att alla medarbetare ska orka och vilja ägna sig åt arbetet som måste till för att våra målsättningar ska bli verklighet, säger Johan Martinsson.

Årligen återkommande branschpris

Priset tillkännagavs på undersökningsbranschens årliga galakväll MarC Awards 2018 den 20 november i Stockholm. Eventet arrangeras av Svenska Marknadsundersökningsföretag (SMIF), Sveriges Marknadsundersökare (SÖK), Sveriges Marknadsundersökningsköpares Förening (SMUF), European Society for Opinion and Marketing Research (ESOMAR), Surveyföreningen och Statistikfrämjandet.

De här är årets priskategorier

  • Årets undersökningsprojekt
  • Årets köpare
  • Årets nykomling
  • Årets statushöjare
  • Årets opinionsundersökare
  • Årets kvalitetsutvecklare
  • Branschgärningen företag
  • Branschgärningen individ

 

Läs mer om priser och vinnare på Dagensanalys.se, https://www.dagensanalys.se/2018/11/har-ar-alla-vinnarna-i-marc-awards-2018/.

AV: Anna-Karin Lundell

Artikeln publicerades först på: pol.gu.se

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2014-01-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://valforskning.pol.gu.se/Aktuellt/Nyheter/Nyheter_detalj//valforskningsprogrammet-och-som-institutet-ar-arets-statushojare.cid1596158
Utskriftsdatum: 2020-07-15