Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Resultat från valforskningsprogrammet

Forskare knutna till svenska valforskningsprogrammet producerar ett mycket stort antal uppsatser, konferenspaper, tidskriftsartiklar, bokkapitel och böcker. Vår målsättning är att ge en fullständig listning av alla publikationer som använder sig av valundersökningarnas material. 

Efterfrågat tabellmaterial

Partiernas väljare 1956-2010

Väljarnas partier 1956-2010

Åttapartivalet

Väljarnas sakfrågeåsikter 1956-2010

Resultaten från de svenska valundersökningarna finns bland annat presenterade i Valforskningsprogrammets rapportserie. Dessa rapporter är laddade med en stor mängd  intressanta analyser och empiriska kartläggningar av väljarkårens attityder i frågor med anknytning till den svenska valdemokratin. Rapporterna lämpar sig för dig med ett intresse för samhällsopinionen i allmänhet och väljaropinionen i synnerhet. Källmaterialet är tillgängliggjort för allmänheten och används kontinuerligt av såväl forskare och studenter som politiker och journalister.

Nedan stående figur (Oscarsson & Holmberg 2011, Åttapartivalet) är ett exempel på de intresseväckande resultat som finns tillgängliga från det svenska Valforskningsprogrammet.

Sidansvarig: Dennis Andersson|Sidan uppdaterades: 2012-06-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?